Stil staan bij wat je voelt.

Stil staan bij je gevoelens is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

In het speelveld van de magic coach box is “voelen” een van de mogelijkheden om een nieuw perspectief te ontdekken op wat je bezighoudt.
De spelbegeleider nodigt je uit om zelf je weg te kiezen in dit speelveld. Er moet niets. Het is jouw ervaring en jouw keuze op welke plek je wel en niet wil staan.

Geen goed of fout.
De één komt makkelijk bij zijn of haar gevoel, de ander vindt “voelen” lastig. 
-“Ik kom niet zo goed bij mijn gevoel.” Horen wij regelmatig.
Er is geen goed of fout in dit magische speelveld. Alles wat er gebeurd is aan de orde. Dit nodigt uit om de ervaring aan te gaan en dan blijkt “voelen” ineens niet meer zo moeilijk. 

Vastzitten
“Voelen” is net als “denken” en “doen” een gebied waarin je jezelf kunt vastzetten. Een gevoel kan je overspoelen of compleet blokkeren. Dan zie je niet meer dat je meer bent dan wat je voelt.  

Gevoel als richtingaanwijzer.
Je gevoel kan je ook informatie geven over wat je nodig hebt, wat je wilt gaan doen of hoe je ergens in staat. Gevoel heeft soms tijd nodig om de verschillende lagen te doorvoelen voordat je weet wat je echt voelt bij een bepaalt onderwerp of persoon. Bij belangrijke onderwerpen of besluiten kan het goed zijn om er nog een nachtje over te slapen. 

Durf jij je open te stellen voor je gevoel?
Jezelf laten zien, open en eerlijk, met hoe het met jou is op dat moment?
Is dat kwetsbaar? Of is dat juist krachtig? 
Alles staat of valt met je eigen ervaringen op het gebied van gevoelens bespreekbaar maken. 

> Ben je een paar keer flink in de steek gelaten of voor schut gezet als je je kwetsbaar opstelde? Dan kijk je wel uit om het nog een keer te doen. Sommige mensen kunnen zelfs “allergisch” reageren als een ander zich kwetsbaar toont. Deze ervaringen geven belangrijke informatie over wat je nodig hebt voordat je je weer laat zien met je gevoel.

> Je kunt ook de ervaring hebben dat jouw openheid andere harten opent. En dat je dan tot wezenlijke uitwisseling komt van waar het echt over gaat. Openhartige communicatie noem ik dat.

Een gevoel is universeel en tegelijk heel persoonlijk.
Hoe voel jij je nu? En wat voel jij bij de woorden hierboven? Wil je dat met mij delen? 

Ik wens jou een mooie week met alles wat gevoelt wil worden.

Van Harte!

Petra

#voelen #coaching #ervaren #gevoel #MagischeDriehoek #MagicCoachBox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *