Je bent meer dan je gedachten

Je “denken”…..…is in principe neutraal. 
Je gebruikt als mens je denken om informatie tot je te nemen, te begrijpen, te categoriseren, te verwerken en toe te passen. Hiervoor is het denken zeer nuttig. Het denken kan bijzonder creatief zijn en alle kanten op redeneren: richting verleden of toekomst, positief of negatief.

En tegelijk zijn je gedachten bijzonder krachtig.
Ze hebben de neiging om jouw bewustzijn een kant op te sturen waardoor ze sneller waar kunnen worden. Alsof je er een vergrootglas op legt. Dus kies zorgvuldig je gedachten. 

Leiding
Het denken is niet bedoeld om je te leiden. Het is een van de gereedschappen die je hebt ontvangen om informatie te verwerken en je voor te bereiden voor wat je hiermee kan of gaat doen. De leiding komt vanuit je wezen, je kern. Als je de leiding aan het denken overlaat dan kan het een loopje met je nemen.

Vastloper
Soms zit je vast in het denken. 
Ik had de afgelopen week zo’n vastloper. Mijn denken was moe, omdat ik te lang achter elkaar te veel informatie wilde verwerken. Hierdoor werkte de “uitknop” van mijn hoofd niet meer. Dan blijven mijn gedachten maar malen en willen iets oplossen, weten of begrijpen, wat op dat moment nog niet kan of lukt. Overtuigingen of verwachtingen kunnen mij daarin doen belanden samen met de interne criticus. 

Ik kan dan 100 x tegen mezelf zeggen: “stop daarmee!”. Maar als de “uitknop” zoek is vraagt het iets anders. Meditatie kan mij soms helpen. Maar deze keer had ik het nodig om in beweging te komen en naar buiten te gaan. De storm zorgde er vervolgens voor dat ik al mijn aandacht nodig had om overeind te blijven. Ik kwam hierdoor weer helemaal in het Nu, IN mijn lichaam en dus UIT mijn hoofd. En zo kon ik de leiding vanuit mijn kern weer terugnemen en kwam er rust in mijn hoofd.

Wat doe jij als je een vastloper hebt in je hoofd?

Her-inneren
Je hebt alles in je om er zelf weer uit te komen. Want je bent in beginsel al heel, volwaardig, compleet. Soms ben je dit even vergeten en dan is het fijn als iemand of iets je hieraan helpt her-inneren.

Het speelveld van de magic coach box ondersteunt dit her-inneren. De spel-elementen weerspiegelen je binnenwereld, ook die elementen die je (even) kwijt was. Het activeert je herinnering aan dat je meer bent dan een gedachte, emotie, je lichaam of wat je doet.

Ik wens jou een mooie week!

Van harte

Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *