De start van een magische sessie…

…in de magic coach box.

Dit begint met een verandering van rol: 

  • De coach wordt spelbegeleider.
  • De coachee wordt speler.

De RODE LOPER wordt neergelegd als warm welkom voor de speler die vanaf dat moment helemaal in het middelpunt staat.

De rode loper

Op deze rode loper begeleid je als spelbegeleider, de speler om bewust te beginnen, te onderzoeken en zich open te stellen.

1. BEGINNEN: Je vraagt de speler om fysiek en met aandacht aan-wezig te zijn en bewust de stap te zetten om te beginnen.

2. ONDERZOEKEN: Hier maak je samen de vraag helder en voelbaar kloppend waarmee de speler het veld in gaat. 

3. OPENSTELLEN: Je vraagt de speler om zich bewust open te stellen voor het eigen potentieel, het veld en om antwoorden te vinden op de eigen vraag.

Op deze manier zegt de speler 3x JA en opent zo de werking van het speelveld.

Het speelveld ligt nu open:
Na openstellen ligt het speelveld open en verandert de rol van de spelbegeleider. Deze geeft alle ruimte aan de speler om zijn/haar intuïtie te volgen en een eigen route te kiezen om spelenderwijs de eigen vraag te onderzoeken. Deze nieuwe rol noemen we BIJSTAAN. Je staat de speler bij, als gelijkwaardig, zonder invulling, vanuit eigen intuïtie en spiegelend wat je hoort en ziet. De speler heeft volledig de regie en maakt de spelbegeleider deelgenoot van zijn/haar ervaringen en perspectieven. 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?
Kom dan een keertje kennismaken. Kijk hier wanneer er weer een online kennismaking is en meld je op tijd aan. Of vindt een andere manier om contact te leggen, die bij jou past, op onze website.

Note: je kunt natuurlijk ook zonder rode loper op deze manier spelen met het betrekken van de werking van het VELD bij wat jij doet of wil doen. Ik wens je veel ont-dekkings plezier.

Van harte

Petra

p.s. de afgelopen weken heb ik al meer geschreven over BEGINNEN, De juiste vraag stellen (ONDERZOEKEN) en over OPENSTELLEN. Lees de andere blogs op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *