De pion en de geheime taal van ons lichaam

Werken met het energieveld
Het bijzondere aan het werken met een energieveld, is dat het zich laat voelen en ervaren via het lichaam. Ons lichaam werkt hierin als een soort antenne, die de informatie uit ons onderbewustzijn naar boven geleidt. Je kent het misschien wel vanuit het systemisch werken of NLP.

De magic coach box en lichaamstaal
Ook in het speelveld van de magic coach box spreken we het lichaam bewust aan. De spelbegeleider vraagt de speler om een pion te kiezen die zijn/haar lichamelijke aanwezigheid vertegenwoordigt in het speelveld. Hierdoor kan de speler direct fysiek en emotioneel ervaren wat een plek in het veld met hem of haar doet. 

Hoezo lichaamstaal? Ons lichaam spreekt door:

 • sensaties zoals koude en warmte
 • spierspanningen 
 • balans of disbalans
 • houding
 • beweging (bewust en onbewust)
 • “ongelukjes” zoals het per ongeluk omstoten van een spel-element
 • verstrakking, verkramping, verharding
 • ontspanning, verzachting, verslapping
 • zwaar of licht gevoel
 • kriebels, pijn
 • ….

Het lichaam is altijd in het NU.
De spelbegeleider houdt de aandacht van de speler, in het veld, in het “Nu” door regelmatig te vragen naar deze lichamelijke sensaties.
Ook kan de spelbegeleider aangeven wat hij/zij ziet bij de ander. Denk aan houding, uitdrukking, beweging.

Lichaamsgewaarschijn brengt je snel bij je gevoel
Ik ervaar het telkens als iets bijzonders, hoe gemakkelijk de speler bij zijn/haar gevoel kan komen via de fysieke sensaties. Op emoties zitten vaak allemaal labels. Fysieke sensaties worden vaker ervaren als neutraal en dan is het gemakkelijker om ze te benoemen of toe te laten. En als je je voor het een opent, volgt het andere als vanzelf.
Daarna kan de speler contact maken met wat deze sensatie of gevoel hem of haar te vertellen heeft.

Bewustwording versnellen
Ons lichaam is altijd in het #Nu en herbergt een schat aan informatie. Door je bewustzijn te vergroten op fysieke gewaarwordingen, lichaamshouding en bewegingen kun je het bewustwordingsproces versnellen. Daarom is dit een ook een belangrijk #ingangspunt bij onze werkwijze.

Zal ik je een geheimpje verklappen?
Je lichaam vertelt je de hele dag door van alles. De meesten van ons hebben geleerd hier niet naar te luisteren. Toch jammer, want de informatie is vaak waardevol. Natuurlijk niet altijd makkelijk om bij stil te staan. Maar zeker de moeite waard. Ik zou zeggen: probeer het eens.

Veel plezier met het ontvangen van informatie van je lichaam.
En een mooie week gewenst.

Van harte
Petra

P.s. dinsdagochtend 16 april is er weer gelegenheid om gratis, ONLINE, kennis te maken met de Magic Coach Box. Op woensdagochtend 17 april is er deze keer ook een LIVE kennis-making op een locatie in Velp (bij Arnhem). Kijk snel op de website van magiccoachbox.nl/agenda en meld je aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *